Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ - HISTORY


ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η ιστορία του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΕΤΟΣ» Νέας Καρβάλης - Καβάλας είναι σχετικά πρόσφατη αλλά συνδεδεμένη με φυσιολογική συνέχεια σε σχέση με την μεγάλη αθλητική ιστορία της Καβάλας. Αλλά ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ιστορίας για να φθάσουμε στο σήμερα του Συλλόγου μας.
Τον Ιούλιο του 1997 μία μεγάλη παρέα φίλων που η αγάπη μας για τον αθλητισμό ήταν αποφασιστική δημιουργήσαμε την ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΕΤΟΣ» Καβάλας με έδρα την Νέα Καρβάλη για να αγκαλιάσει πραγματικά και σωστά όλα τα παιδιά εκείνα της περιοχής μας, για να μεταδώσει αυτήν την αγάπη για τον αθλητισμό, την θάλασσα και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος για το ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ ως ιδανικό για όλα τα αθλήματα.
Με τα χρονοβόρα γραφειοκρατικά των διαδικασιών εκείνων που προβλέπονται από τους Νόμους για να είμαστε σωστοί ξεκινήσαμε την λειτουργία του Συλλόγου μας ενεργοποιήσαμε για αρχή τα τμήματα της υποβρύχιας δραστηριότητας, της αεροβικής – ενόργανης – ρυθμικής γυμναστικής, της καλαθοσφαίρισης και του ται-κβοντό.
Αφού ολοκληρώθηκε η αναγνώριση από την Γ.Γ.Α., το έτος 2000 ενεργοποιήσαμε και το τμήμα σκοποβολής πήλινου στόχου. Ήδη πλέον ο Σύλλογος είχε ενταχθεί σε τρεις Ομοσπονδίες ( Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ. – Ε.Γ.Ο. – ΣΚ.Ο.Ε. ) για τις ενότητες των αθλημάτων που καλλιεργούσε.
Διοργάνωσε αγώνες – εκδηλώσεις και συμμετείχε με το έμψυχο αθλητικό δυναμικό του σε άλλους διάφορους αγώνες και εκδηλώσεις όπου προσκλήθηκε. Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα σύλλογο πρότυπο λειτουργίας με ομαδική συνολική αθλητική προσπάθεια, αυτό πράξαμε και το ίδιο συνεχίσαμε να πράττουμε. Στόχος μας ήταν η δημιουργία σωστών βάσεων στους ανθρώπους – μέλη – αθλητές και υποδομών στους χώρους ώστε μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες μας γενικά να προκύψουν με εγγύηση οι επιτυχίες.
Η ελπίδα μας για ικανοποιητικά αποτελέσματα δεν άργησε να φανεί :
  • Κυριακή 15 Νοεμβρίου 1998 πρώτη νίκη – θέση για την ομάδα ( Απόσογλου Μωυσής, Καραβελίδης Ανδρέας, Τσεπεσίδης Ιορδάνης ) του Συλλόγου μας στον τοπικό αγώνα υ/β αλιείας 5ο Κύπελλο Λαβρακιού και κατάκτηση του Κυπέλλου των περισσοτέρων ψαριών.
  • Ιανουάριος – Μάιος 1999 ο Σύλλογος παρείχε δωρεάν τον χώρο του και  τεχνικές οδηγίες στις μαθήτριες – αθλήτριες ( Θεοφυλάκτου Κατερίνα, Καράτοπακ Χριστίνα, Παπαχρήστου Σταυρούλα ) για την συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, με αποτέλεσμα το 1ο και 2ο βραβείο διάκρισης.
  • Κυριακή 9 Μαΐου 1999 Κολυμβητήριο Καβάλας τοπικός αγώνας υ/β σκοποβολής 2η ( Δελησταμάτης Δημήτρης ) και 3η ( Καραβελίδης Ανδρέας ) νίκη - θέση από τους αθλητές – μέλη του Συλλόγου μας.
  • 15/4/2000 Αγώνας καλαθοσφαίρισης με συμμετοχή της ομάδας και επίδειξη από τις μαζορέτες του Συλλόγου.
  • Δευτέρα 15/5/2000 συμμετοχή μίας αθλήτριας ( Χάσπαρη Σίσυ ) του Συλλόγου μας στην Λαμπαδηδρομία κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας.
  • Σάββατο 20 Μαΐου 2000 Θεσσαλονίκη Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής παγκορασίδων συμμετοχή του Συλλόγου μας με δύο αθλήτριες ( Κασδοβασίλη Αλεξάνδρα – Χατζηαποστολίδου Χριστίνα ) επίσης συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού ( Ζαχαριάδου Βασ. – Κασδοβασίλη Γεωρ.).
  • 1η Κυριακή Σεπτέμβριος 2000 πρώτη Διεθνή συμμετοχή της ομάδας μας         ( Κουλούρης Νίκος – Χάσπαρης Σάκης ) στο 1ο Κύπελλο υ/β αλιείας Ευρωπαϊκών Ομίλων που διοργανώθηκε στην Μαύρη Θάλασσα  από την Βουλγαρία.
  • Μάιος – Οκτώβριος 2000 συμμετοχές πέντε αθλητών μας ( Πολυζάκης Γ. – Χάσπαρης Α. – Καραβελίδης Α. – Βαφειάδης Δ. – Βαφειάδης Π. ) στο Κύπελλο Ελλάδος του Σκήτ πρωταθλήματος σκοποβολής πήλινου στόχου.
  • Κυριακή 30 Ιουλίου 2000 Χρυσούπολη συνδιοργάνωση τοπικού κυνηγετικού αγώνα σκοποβολής Σπόρτινγκ με 30 συμμετοχές και με 1η νίκη αθλητή μας (Χάσπαρης Α.).
Αυτά ήταν μερικά από τα καταγεγραμμένα της πρώτης τριετίας της δράσης και της λειτουργίας του Συλλόγου μας από το βιβλίο Ημερολόγιο Αγωνιστικής Κίνησης.
Την 1η Ιουλίου 2002 ο «ΑΕΤΟΣ» είχε τα γενέθλια των πρώτων πέντε χρόνων της αθλητικής του ζωής. Δεν ήμασταν όμως ευτυχισμένοι για να γιορτάσουμε το γεγονός εξ αιτίας κυρίως της έλλειψης στέγης, και της αθλητικής υποδομής. Επίσης λυπόμασταν τότε για την αδιαφορία την ανύπαρκτη ηθική υποστήριξη και οικονομική βοήθεια από όλους τους φορείς της πολιτείας κάθε βαθμίδας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ήμασταν όμως υπερήφανοι γιατί κατορθώσαμε χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν να έχουμε μία διεθνή επιτυχία για τα δεδομένα του Συλλόγου μας την 11η θέση – νίκη που πέτυχε η ομάδα μας (Καραβελίδης Ανδρέας – Τσεπεσίδης Ιορδάνης) στο 2ο Κύπελλο 2001 υ/β αλιείας Ευρωπαϊκών Ομίλων που έγινε στην Βουλγαρία. Και αυτό ήδη έχει γραφτεί στην ιστορία του Συλλόγου με τα καλύτερα γράμματα.
Έτσι στο τέλος του 2002 ο κεντρικός επιγραμματικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε είναι ο εξής :
  1. Πρόταση αδελφοποίησης με Ο.Φ.Ε.Κ. Κύπρου. (δεν έγινε)
  2. Συμμετοχή στην Ναυτική Εβδομάδα 2002 Καβάλα πόλη κεντρικού εορτασμού. (ήμασταν ο μοναδικός Σύλλογος που είχε τις περισσότερες και καλύτερες εκδηλώσεις σε άμεση σχέση με την Ν.Ε.)
  3. Συμμετοχή στο 3ο Κύπελλο 2002 υ/β αλιείας Ευρωπαϊκών Ομίλων. (19η θέση)
  4. Συγχώνευση του τμήματος σκοποβολής με Σ.Ο. Χρυσούπολης. (δεν έγινε)
  5. Αξιολόγηση της ΣΚ.Ο.Ε. για το 2002.
Το έτος 2003 ο Σύλλογος για πρώτη φορά διοργάνωσε με την έγκριση της ΣΚ.Ο.Ε. πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες Διπλού τραπ και Σκητ (γ) κατηγορίας με επιτυχία στην Χρυσούπολη. Επίσης ο αθλητής του Συλλόγου μας (Δαμιανός Παναγιώτης) έλαβε μέρος στο διεθνές γκραν-πρι σκοποβολής <Αλεξάνδρεια> της Θεσσαλονίκης στο αγώνισμα του Τραπ.
Αναφορικά για το 2005 οι επιτυχίες του Συλλόγου ήταν :
  • Η έβδομη θέση του έφηβου αθλητή μας Κουταλιάγκα Σοφοκλή με επίδοση (96/125) στον Πανελλήνιο αγώνα Σκητ Εφήβων στην Μαλακάσα.
  • Η για πρώτη φορά κατάκτηση δέκατης θέσης αθλητή μας (Χάσπαρης Α.) σε αγώνα Πρωταθλήματος Σκητ (α) κατηγορίας.
  • Η σύμπραξη του Συλλόγου μας με τον Σ.Φ.Υ.Κ. Θεσσαλονίκης για μία ενιαία συμμετοχή στον 5ο Διεθνή αγώνα υ/β κυνηγίου Ευρωπαϊκών Συλλόγων στο Πριμόρσκο της Βουλγαρίας.
  • Η ανακήρυξη της ομάδας Σκητ (Κουλούρης-Κουταλιάγκας-Χάσπαρης) του Συλλόγου μας ως η καλύτερη ομάδα ανδρών της χρονιάς στο νομό Καβάλας.
Ο πρωταθλητής Κουλούρης Νικόλαος προώθησε σε εθνική εμβέλεια τις επιτυχίες του Συλλόγου μας την διετία 2006-2007 με τις αντίστοιχες νίκες του 1η – 2η θέση στους Πανελλήνιους αγώνες Σκητ στην κατηγορία των Βετεράνων.
Η ομάδα Διπλού τραπ με τους Κουλούρη Νικόλαο – Τουλιά Αθανάσιο και Χάσπαρη Αθανάσιο με επίδοση 162/450 κατέκτησε την 2η θέση στον Πανελλήνιο αγώνα του 2007 που έγινε στη Μαλακάσα.
Η ομάδα Σκητ με τους Κότογλου Ανέστη – Ντενικοράκη Αθανάσιο και Χάσπαρη Αθανάσιο με επίδοση 305/375  κατέκτησε την 5η θέση στον Πανελλήνιο αγώνα του 2007 που έγινε στο Δρακόντιο.
Είκοσι δύο (22) αγωνιστικές συμμετοχές του Συλλόγου σημειώθηκαν στο τέλος της χρονιάς του 2007 με πολλές επιτυχίες που σφράγισε με λαμπρότητα την αθλητική ζωή της πρώτης δεκαετίας της ιστορίας του Συλλόγου μας.
Ο πρωταθλητής Κουλούρης Νικόλαος ξαναχτύπησε με 2η νίκη το 2010 στον Πανελλήνιο αγώνα σκητ που έγινε στο Δρακόντιο.
Το 2012 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά που έλαμψε το αστέρι του Σοφοκλή Κουταλιάγκα και ο Σύλλογος αναδείχθηκε Πανελλήνια πάλι από τον Φωκά Αναστάσιο νέο πρωταθλητή Ελλάδος  στο σκητ Βετεράνων.
Ο Σοφοκλής αθλητής του σκητ (α) κατηγορίας με επίδοση 111/125 που επανέλαβε τρεις φορές μάλιστα σε διαφορετικούς αγώνες κατάφερε μεταξύ άλλων :
-       Κατάκτηση 7ης θέσης σε αγώνα (α) κατηγορίας.
-       Κατάκτηση 10ης θέσης σε Πανελλήνιο αγώνα.
-       Παγκόσμια επίδοση – ρεκόρ για την κατηγορία του.
-       Καλύτερη επίδοση ανδρών Συλλόγου.
-       Καλύτερη επίδοση ανδρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος κλείνοντας (15) χρόνια ενεργής και φωτεινής αθλητικής ζωής η ιστορία του Συλλόγου μας συνεχίζεται να γράφεται και εξελίσσεται εκεί που πρέπει στους αθλητικούς χώρους και στις καρδιές μας.